[widget id="text-50"]
[widget id="text-44"]
[widget id="text-57"]

Γνώρισε το Intercollege

Από το 1980, το Intercollege, πρότυπο Κολέγιο στην Κύπρο, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το σύνθημα «Αριστεία στην Εκπαίδευση» αποτελεί δέσμευσή του κολεγίου να παρέχει εκπαίδευση Αριστείας με κατάλληλα προσοντούχο και άρτια καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό. Η αριστεία αυτή αντανακλάται επίσης, στις εργαστηριακές και ακαδημαϊκές εγκαταστάσεις, στις διοικητικές δομές καθώς και στις υπηρεσίες υποστήριξης των φοιτητών που παρέχει το Intercollege.

Με ένα διεθνές σώμα φοιτητών, με διδασκαλία στα Αγγλικά και στα Ελληνικά και με δέσμευση για την πολυπολιτισμικότητα, το Intercollege παρέχει ένα δυναμικό περιβάλλον μάθησης.

Τα ολιγάριθμα αλλά κορυφαία προγράμματα σπουδών προσφέρουν στους φοιτητές δυναμικές οδούς επαγγελματικής κατεύθυνσης με τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 4-ετή Πτυχία και 2-ετή Διπλώματα.

Αποστολή του Intercollege είναι να δώσει τα κίνητρα αλλά και τα εφόδια στους φοιτητές, ώστε να εξελιχθούν σε μορφωμένους ανθρώπους, να επιτύχουν τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τους στόχους, και να διεκδικήσουν υπεύθυνους ρόλους σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο της διεθνούς συνεργασίας και αλληλεξάρτησης.

Ακολούθησε τα όνειρά σου στο Intercollege! Κατέβασε ΕΔΩ τον Οδηγό Σπουδών.

Προγράμματα Σπουδών

ΔΙΠΛΩΜΑ

 • Επισιτιστικές Τέχνες (2 έτη – Δίπλωμα)
 • Μηχανική Αυτοκινήτου (2 έτη – Δίπλωμα)
 • Τεχνικός Μηχανολογικών εγκαταστάσεων (2 έτη – Δίπλωμα)

ΠΤΥΧΙΟ

 • Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών (4 έτη – Πτυχίο)
 • Αισθητική (4 έτη – Πτυχίο)
 • Ναυτική Επιστήμη* (4 έτη – Πτυχίο)

*Σε συνεργασία με τη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου

Γιατί στο Intercollege;

 • Ποιοτικά προγράμματα σπουδών
  Το Intercollege προσφέρει αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας που συνδυάζουν ιδανικά τη θεωρία και την πρακτική σε όλα τα επίπεδα. Η ποιότητα αντανακλάται, επίσης, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του κολεγίου που καθιστούν τη διδασκαλία μια ευχάριστη και θετική εμπειρία. Τα προγράμματα σπουδών παρέχουν τη δυνατότητα κρατικής χορηγίας, ενώ προσφέρονται ειδικά μειωμένα δίδακτρα, καθώς και ακαδημαϊκές και οικονομικές υποτροφίες για δικαιούχους.
 • Εξασφαλισμένη πρακτική άσκηση & άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας
  Το Intercollege διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, δίνοντας έτσι στους φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εργασιακές γνώσεις και εμπειρίες.
 • Erasmus+
  Η αυξημένη συμμετοχή των φοιτητών του κολεγίου σε προγράμματα Erasmus+ ενισχύει τη φοιτητική τους εμπειρία, καθώς και την προσωπική και ακαδημαϊκή τους ανάπτυξη.
 • Φοιτητική ζωή
  Στο Intercollege θεωρούμε τη φοιτητική ζωή ως ένα σημαντικό κομμάτι της φοιτητικής εμπειρίας αφού προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να σε βοηθήσουμε να γίνεις και εσύ κομμάτι της Κολεγιακής μας κοινότητας. Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Intercollege μπορεί να σε βοηθήσει σε ό,τι αφορά την εξεύρεση στέγασης, την απόκτηση της φοιτητικής σου ταυτότητας και σε διάφορα φοιτητικά θέματα. Η ομάδα λειτουργών και συμβούλων μπορεί να προσφέρει καθοδήγηση και βοήθεια σε θέματα που σε απασχολούν και αφορούν είτε προσωπικά είτε ακαδημαϊκά, με ευαισθησία, σεβασμό και πλήρη εμπιστευτικότητα. Μέσα και γύρω από την πανεπιστημιούπολη σε πολύ κοντινές αποστάσεις θα βρεις εστιατόρια, καφετέριες, μπαράκια τα οποία γεμίζουν με φοιτητοπαρέες. Επίσης, αριθμός εκδηλώσεων και πάρτυ οργανώνονται στην Πανεπιστημιούπολη, στα οποία μπορείς να γνωρίσεις τους συμφοιτητές σου και να διασκεδάσεις.
 • Κέντρο Άθλησης & Ευεξίας
  Το κέντρο άθλησης και ευεξίας UFIT Fitness Centre παρέχει κάθε ευκολία, με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πρωτοποριακές αίθουσες άθλησης και έμπειρο προσωπικό. Εκτός από το UFIT, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις για πολλά άλλα αθλήματα.
 • Φοιτητική Διαμονή
  Οι νέες φοιτητικές εστίες UNIC Residences οι οποίες είναι διαθέσιμες και στους φοιτητές του Intercollege επαναπροσδιορίζουν την έννοια της φοιτητικής διαμονής, καθώς περιλαμβάνουν τρία ξεχωριστά συγκροτήματα εστιών – SIX, U και TRIANGLE – τα οποία συγκαταλέγονται στις πιο εντυπωσιακές φοιτητικές εστίες της Ευρώπης. Οι εστίες βρίσκονται στο UNIC City, περιβάλλονται από την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που σφύζει από ζωή, όπως και τα 20 και πλέον πανεπιστημιακά κτίρια τα οποία περικλείουν την περιοχή.

Υποτροφίες Intercollege

Στα πλαίσια της πολιτικής του Intercollege να καταστήσει τις σπουδές στην ανώτερη εκπαίδευση προσβάσιμες στους τελειόφοιτους της σχολικής χρονιάς 2023-2024 που επιθυμούν να σπουδάσουν στα προγράμματά του, το Κολέγιο παραχωρεί τις πιο κάτω υποτροφίες στα ήδη μειωμένα κατά 20% δίδακτρα του πρώτου έτους σπουδών:

Υποτροφίες Αριστείας

 • Υποτροφίες 15%, , σε όλους τους αποφοίτους με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19/20 και άνω
 • Υποτροφίες 10%, σε όλους τους αποφοίτους με γενικό βαθμό απολυτηρίου 17.5/20 και άνω

Υποτροφίες Οικονομικής Βοήθειας / Φοιτητικής Μέριμνας
Δυνατότητα διεκδίκησης επιπλέον υποτροφιών μέχρι 10% σε συγκεκριμένους αποφοίτους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες, ανεξάρτητα από το βαθμό απολυτηρίου τους (K
ριτήρια: οικονομική κατάσταση, αριθμός εξαρτώμενων μελών οικογένειας, άλλοι παράγοντες π.χ. σοβαρά προβλήματα υγείας)

Οι υποτροφίες παραχωρούνται νοουμένου ότι οι υποψήφιοι πληρούν τα αρχικά κριτήρια εισδοχής των προγραμμάτων για τα οποία ενδιαφέρονται.

Στείλε το ενδιαφέρον σου συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Εισδοχής στο τηλ. 22842497.

Ναυτική Ακαδημία Κύπρου

Ακολούθησε το επάγγελμα του καπετάνιου σπουδάζοντάς στη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου

 • Πτυχίο στη Ναυτική Επιστήμη και εγκεκριμένο Πιστοποιητικό ικανότητας Ανθυποπλοιάρχου από το Υφυπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας
 • Στρατηγική συνεργασία με διεθνείς Ναυτιλιακές εταιρείες
 • Εξασφαλισμένη και επιδοτούμενη έμμισθη πρακτική άσκηση με δικαίωμα συμμετοχής σε Σχέδιο Χρηματοδότησης
 • Κρατική χορηγία και υποτροφίες για δικαιούχους

Ναυτική Ακαδημία Κύπρου | Το επάγγελμα του καπετάνιου αρχίζει εδώ! Μάθε περισσότερα στο www.cyma.ac.cy ή στο 22 842496.

Υποτροφίες Ναυτικής Ακαδημίας

Στο πλαίσιο παροχής ευκαιριών για ακαδημαϊκή και επαγγελματική αποκατάσταση στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία της Κύπρου, η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου παραχωρεί αριθμό υποτροφιών στα ήδη μειωμένα κατά 20% δίδακτρα του πρώτου έτους σπουδών, για τελειόφοιτους της σχολικής χρονιάς 2023-2024.

Υποτροφίες Ακαδημαϊκής Αριστείας

Υποτροφίες 10%, σε όλους τους αποφοίτους με γενικό βαθμό απολυτηρίου 17.5/20 και άνω.

 • Πτυχίο Ναυτική Επιστήμη (Το ακαδημαϊκό προσόν απονείμετε από το INTERCOLLEGE και το Πιστοποιητικό Ικανότητας από την Ναυτική Ακαδημία Κύπρου)
 • Δίπλωμα Ναυτική Μηχανική (Πιστοποιητικό Ικανότητας απονείμετε από την Ναυτική Ακαδημία Κύπρου)

Υποτροφίες Οικονομικής Βοήθειας / Φοιτητικής Μέριμνας
Δυνατότητα διεκδίκησης επιπλέον υποτροφιών μέχρι 10% σε συγκεκριμένους αποφοίτους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες, ανεξάρτητα από το βαθμό του απολυτηρίου τους (Kριτήρια: οικονομική κατάσταση, αριθμός εξαρτώμενων μελών οικογένειας, άλλοι παράγοντες π.χ. σοβαρά προβλήματα υγείας)

Οι υποτροφίες παραχωρούνται νοουμένου ότι οι υποψήφιοι πληρούν τα αρχικά κριτήρια εισδοχής των προγραμμάτων για τα οποία ενδιαφέρονται.

Στείλε το ενδιαφέρον σου συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με τη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου στο 22842500.

Επικοινώνησε με το Intercollege

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και εκπρόσωπος του κολεγίου θα επικοινωνήσει μαζί σου

< Πίσω σε όλα τα πανεπιστήμια