[widget id="text-50"]
[widget id="text-44"]
[widget id="text-57"]

Γνώρισε το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL)

Καλωσορίσατε στο νεότερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το οποίο ιδρύθηκε πάνω στα στέρεα θεμέλια που έθεσε μια από τις παλαιότερες και πιο αξιόπιστες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων στη χώρα, το Cyprus International Institute of Management (CIIM), τη “θρέφουσα μητέρα” (alma mater) περίπου 3.000 Κυπρίων και ξένων αποφοίτων.

Σκοπός του Πανεπιστημίου Λεμεσού ( UoL) είναι να διευρύνει τα όρια της γνώσης μέσω της έρευνας αιχμής και της εμπνευσμένης εκπαίδευσης σε ένα δυναμικό μαθησιακό περιβάλλον, όπου οι φοιτητές μπορούν να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις συμπεριφορές που είναι απαραίτητες για να επιτύχουν σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο και να ζήσουν μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη ζωή.

Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε τους φοιτητές μας για την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά καθώς και για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, υποστηρίζοντας την προσωπική τους ανάπτυξη και δημιουργώντας μια ευρεία και προηγμένη βάση γνώσεων αλλά και ενθαρρύνοντας την έρευνα και την καινοτομία.

Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ένα περιβάλλον έμπνευσης, διδασκαλίας και μάθησης, που παρακινεί τους φοιτητές να εξερευνήσουν, να αμφισβητήσουν, να δημιουργήσουν και να ηγηθούν.

Μια εξίσου σημαντική αποστολή του UoL, είναι να παράγει και να διαδώσει τη νέα γνώση μέσω της έρευνας αιχμής και της καινοτομίας, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης για την ανθρωπότητα.

Το UoL κληρονόμησε από το CIIM και τελειοποίησε 10 μεταπτυχιακά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της «ναυαρχίδας» του, το MBA και άλλα 9 εξειδικευμένα προγράμματα Master of Science, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σπουδών – από τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού έως την επιχειρηματική ευφυΐα και την ανάλυση δεδομένων, κι’ από την εκπαιδευτική ηγεσία έως τη διαχείριση του δημόσιου τομέα αλλά και από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες έως την πράσινη και ψηφιακή διοίκηση.

Παράλληλα, βασισμένο στις τρεις δεκαετίες της εκπαιδευτικής εμπειρίας του CIIM στον τομέα του business, των χρηματοοικονομικών και της πληροφορικής, το UoL σχεδίασε και προσφέρει 3 προπτυχιακά προγράμματα εξαιρετικής ποιότητας: Το Bachelor of Business Administration, το Bachelor of Science in Computer Science και το Bachelor of Science in Economics. Τα 3 αυτά προγράμματα, διαθέτουν σημαντικά κοινά μαθήματα κορμού μεταξύ τους, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι οι απόφοιτοί µας αποκτούν τόσο το εύρος, όσο και το βάθος που απαιτεί ο νέος κόσμος στον οποίο θα ζήσουν και θα εργαστούν. Επιπλέον, 2 διδακτορικά προγράμματα, το διδακτορικό στη Διοίκηση και το διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, βρίσκονται σε διαδικασία διαπίστευσης.

Με ένα κορυφαίο διεθνούς φήμης ακαδημαϊκό προσωπικό, ένα πολυσχιδές φοιτητικό κοινό, καινοτόμα προγράμματα σπουδών, διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης αλλά και με υψηλά διεθνή πρότυπα εισαγωγής και αποφοίτησης, το UoL ανταγωνίζεται τα καλύτερα πανεπιστήμια για τους καλύτερους και πιο έξυπνους φοιτητές!

Προγράμματα Σπουδών

Προπτυχιακά Προγράμματα:

 • BA in Business Administration
 • BSc in Economics
 • BSc in Computing and Business Technologies

Τα προπτυχιακά προγράμματα (αρχίζουν στις 2 Οκτωβρίου) στη Λεμεσό στο νέο undergraduate campus στην οδό Αγίας Φυλάξεως 92, περιοχή Λανιτείου.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα:

 • Master in Business Administration (MBA)
 • MSc in Business Intelligence and Data Analytics
 • MSc in Computers Science and Business Techonologies
 • MSc in Financial Law and International Taxation
 • MSc in Financial Services
 • MSc in Green and Digital Management
 • MSc in Human Rescource Management and Organizational Behaviour
 • Master in Public Sector Management (MSPM)
 • MSc in Shipping Operations and Management (Online)
 • MSc στην Εκπαίδευση, Ηγεσία και Διοίκηση (διδάσκεται στην Ελληνική γλώσσα)

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα (αρχίζουν στις 15 Σεπτεμβρίου):
στη Λεμεσό, στις εγκαταστάσεις του CIIM, οδός Χαϊδαρίου 3-5 απέναντι από το ξενοδοχείο Αλάσια
στη Λευκωσία, στις εγκαταστάσεις του CIIM, οδός Γλαύκου Κληρίδη 21, Αγλαντζιά (κτίριο ΚΕΜΑ)

Γιατί στο UoL;

 • Επειδή σκοπός του UoL, είναι να διευρύνει τα όρια της γνώσης μέσω της έρευνας αιχμής και να διαδώσει, τόσο την υφιστάμενη, όσο και τη νέα γνώση μέσω μιας εμπνευσμένης εκπαίδευσης, σε ένα δυναμικό μαθησιακό περιβάλλον, όπου οι φοιτητές μπορούν να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις αντιλήψεις που χρειάζονται, για να επιτύχουν σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο και να ζήσουν μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη ζωή.
 • Στόχος του UoL είναι να προετοιμάσει τους φοιτητές του για την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά αλλά και για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, υποστηρίζοντας την προσωπική τους ανάπτυξη, δημιουργώντας μια ευρεία βάση προηγμένης γνώσης και ενθαρρύνοντας την έρευνα και την καινοτομία.
 • Στο UoL, θεωρούμε τη διαφορετικότητα πλεονέκτημα και δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλα τα μέλη της κοινότητάς μας θα αισθάνονται ότι εκτιμώνται και γίνονται σεβαστά. Καλωσορίζουμε και γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα στη φυλή, την εθνικότητα, το φύλο, τη θρησκεία και το κοινωνικό-οικονομικό υπόβαθρο. Αυτές οι διαφορές εμπλουτίζουν την κοινότητά μας και ενισχύουν τη συλλογική μας μαθησιακή εμπειρία.

Επικοινώνησε με το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL)

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και εκπρόσωπος του πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σου

< Πίσω σε όλα τα πανεπιστήμια